Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - cessió de l'escultura de l'empresa de rentadores Crolls - Ajuntament del Morell

Document del mes - cessió de l'escultura de l'empresa de rentadores Crolls

El document d’aquest mes tracta d’una informació extreta de les actes del ple del desembre de 1984 i del març de 1985. Les actes dels plens són els documents que recullen les principals decisions d’aquest òrgan municipal de govern pluripersonal que està integrat per tots els regidors i les regidores sota la presidència de l’alcalde.  

Per a l’elaboració d’aquest document, s’ha consultat també la revista Ressò de l’abril de 1985 en la qual s’afegeixen alguns detalls sobre aquesta informació històrica que relaciona el Morell amb una antiga marca cèlebre de rentadores. A més, el document tracta d’una escultura que més de 35 anys després encara es localitza en el mateix emplaçament en què es va instal·lar a l’entorn de la zona esportiva municipal.

Segons consta al llibre d’actes del desembre de 1984, l’aleshores alcalde, Josep Maria Montserrat, va informar els regidors que la direcció de l’empresa de rentadores Crolls havia donat al Morell l’escultura de ferro que guarnia la seva fàbrica de Reus. Una escultura d’un home que aixeca la bola del món que s’havia instal·lat el 1969 en les instal·lacions reusenques. “Essent una obra d’art de molt valor artístic i econòmic, l’Ajuntament hauria de donar-li un destí públic i distingit” va assenyalar el batlle en aquell ple de 1984. D’acord amb la mateixa acta, els regidors van acordar per unanimitat col·locar aquesta escultura al punt on actualment encara roman i van decidir construir-hi un pedestal. 

El març de 1985, a les mateixes actes del ple, es pot llegir que l’escultura cedida es dedicaria a l’Any Internacional de la Joventut i que el descobriment de la placa on constaria aquesta dedicatòria esdevindria el 17 de març  en el marc d’un acte amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions esportives de les Escoles Noves. A més de les autoritats locals, a aquest acte hi van assistir el cap del servei territorial d’ensenyament i del Festival de Patinatge artístic que organitzava l’associació de pares d’alumnes.

Segons la revista Ressò de l’abril de 1985, un cop arribat el monument se’n van reparar els desperfectes, es va treure el nom de Crolls i va ser netejat. Unes operacions que van tenir en aquell moment un cost de 80.000 pessetes.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

        

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760