Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - primera acta del ple de l'Ajuntament del Morell - Ajuntament del Morell

Document del mes - primera acta del ple de l'Ajuntament del Morell

Aquest mes us mostrem la primera acta del ple de l'Ajuntament del Morell que es conserva. Es tracta d'un document del 14 d'octubre de 1860.

Les actes del ple recullen la transcripció, realitzada pel secretari de l'Ajuntament, de totes les actes aprovades durant la sessió plenària. Recull la data i hora en què comença la sessió, la relació de matèries debatudes, la relació d'assistents, la indicació de les persones que hi han intervingut, les incidències esdevingudes, els vots emesos i els acords adoptats.

Sota la presidència de l’alcalde Josep Mestres Torrens, es reuneixen els regidors i els contribuents per a votar el sistema de repartiment d’impostos per a l’any 1861. Estudiades diverses propostes, es vota per unanimitat que el més avantatjós per a tothom és arrendar la venda de l’aiguardent, licors, oli i sabó. Així mateix s’acorda arrendar les pastures comunals per un ramat de 120 ovelles. La diferència resultant de les despeses i els ingressos es repartirien a parts proporcionals.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760