Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - programa de la Festa Major del 1979 - Ajuntament del Morell

Document del mes - programa de la Festa Major del 1979

Aquest mes us mostrem el programa d'actes de la Festa Major d'estiu de l'any 1979.

Unes festes que van tenir lloc els dies 27, 28 i 29 de juliol de 1979. Van ser les primeres festes programades amb l’Ajuntament democràtic recentment escollit. Tot just el 3 d'abril de 1979 s’havien celebrat les primeres eleccions municipals convocades a Espanya després de la dictadura franquista, mitjançant eleccions per sufragi universal. 

Amb l’adveniment de la democràcia, el model festiu anterior (basat en actes religiosos, balls i algun acte esportiu), va canviar. Les festes es van revitalitzar, la ciutadania va recuperar la festa al carrer com a espai públic i lúdic amb la decidida voluntat de participar-hi activament i també, com a element dinamitzador, com així ha estat. Com diuen al final del programa, es volia començar a fer una Festa Major catalanitzada, popular i de carrer.

D’altra banda, com a curiositat, us presentem el contracte que es va signar de l’actuació que el grup "La Salseta del Poble Sec" va fer durant la Festa Major a la Plaça de l’Església.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

 

   

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760