Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - segells municipals del Morell - Ajuntament del Morell

Document del mes - segells municipals del Morell

En aquesta ocasió us mostrem els primers segells municipals del Morell. La funció dels segells municipals ha estat doble: per una banda, identificar-se amb un senyal propi que serveixi a les poblacions per diferenciar-se unes de les altres i, alhora, per autenticar tota la documentació oficial lliurada pels municipis.

El primer segell municipal del Morell va ser rodó, amb una morera com a element central (segons un document municipal enviat pel secretari de l'Ajuntament, l'any 1876, a l'estat). El motiu era que “según noticias muy antiguas proviene que, en tiempo muy antiguo, había en este término municipal muchas moreras”.

Aquest segell rodó es va utilitzar fins a l'any 1868, en què per una disposició estatal, el senyal municipal havia de ser ovalat, encerclant els símbols municipals. La primera vegada que s'utilitza el segell municipal a les actes del ple de l'Ajuntament fou el 3 de juny de 1875.

*Nota: no s'ha de confondre el segell municipal amb l'escut, símbol heràldic.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

 

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760