Un Sant Jordi tradicional i reivindicatiu alhora

  • Igual que la resta de municipis catalans, avui El Morell celebra la Diada al carrer.

  • Les parades de la Rambla Joan Maragall han obert a les 9h i s’hi estaran fins les 20h, aproximadament.

  • Els llibres i les roses seran els protagonistes del matí, i el concurs de la Biblioteca i les sardanes els de la tarda.

El nostre poble celebra avui, un any més, tots els actes que envolten la celebració de Sant Jordi. Les roses i els llibres estan sent els grans protagonistes de la Diada al municipi, el qual aprofita aquesta data per acollir diferents activitats de caire cultural.

Els paradistes han muntat les seves parades en un sector de la Rambla Joan Maragall, on curiosos, lectors i enamorats han acudit en gran nombre fins al migdia. Els alumnes de la Llar d’Infants i els del CEIP Ventura Gassol s’han apropat a la Rambla per a visitar les parades i, tot seguit, han fet una visita guiada a la Biblioteca Municipal. Per la seva banda, L’Associació Cultural Sardanista del Morell ha repartit coca amb xocolata davant de les oficines del Centre Cultural, al carrer de la Coma, per a tots els més menuts del poble.

Aquest matí també hi hagut espai per la reivindicació. Per la seva banda, l’ANC ha muntat la seva parada amb un gran muntatge que reivindica la llibertat dels presos polítics catalans, però també alguns paradistes han volgut omplir les seves parades de flors i llaços grocs.

També al matí, el grup de teatre de l’IES El Morell ha fet una representació al Teatre-Auditori, a més de desenvolupar una activitat de cant coral per part dels mateixos alumnes de l’institut. Cal destacar que aquesta activitat havia estat programada a l’agenda municipal per al dia 24, però finalment per motius de calendari, s’ha traslladat al mateix dia de Sant Jordi.

A més de roses i llibres, a les parades pot ser que hi hagueu trobat una feina. De 10h a 14h, l’Oficina de Treball hi ha col·locat una parada on s’hi ha facilitat informació general del funcionament de l’Oficina, dels serveis que aquesta ofereix (orientació laboral, tècniques de recerca de feina, recursos de formació, redacció currículums, acompanyament en itineraris d’inserció…), i de la documentació per donar-se d’alta a la Borsa. L’Oficina de Treball del Morell és un projecte on l’Ajuntament, conjuntament amb el Consell Comarcal del Tarragonès, s’ha implicat activament amb la inserció d’aquelles persones en situació d’atur i col·lectius amb major vulnerabilitat.

De cara a la tarda, també hi ha programades un seguit d’activitats. A partir de les 17h, l’Associació Cultural Sardanista del Morell i la Cobla Reus Jove ompliran de música i dansa el Carrer de la Coma, ben a prop de la Rambla, tot amenitzant amb dos altres trets representatius de la cultura catalana en aquesta data tant nostrada: la cobla i la sardana. Tot seguit, es durà a terme al mateix espai l’entrega de premis del concurs de Sant Jordi organitzat per la Biblioteca Municipal del Morell. Les categories del concurs són les següents: dibuix infantil, construcció d’un drac reciclat, escriptura d’una llegenda original i fotogràfic. A més, cada participant s’emportarà un petit detall en reconeixement a la seva participació.

Però El Morell no posarà punt i final al Sant Jordi el dia 23. El proper divendres 27 a les 15:30h arribarà un acte convertit ja en tradició al Morell: el concurs de pastissos de Sant Jordi, amb pares i mares dels alumnes de la Llar d’Infants. Aquest concurs arriba enguany a la seva catorzena edició i premiarà el pastís més original, el més divertit i el més gustós, a més d’oferir un detall per a tots els participants.

Celebra aquest Sant Jordi al carrer

  • El proper dilluns dia 23 celebrem el dia dels llibres i les roses al carrer.

  • Les parades de la Rambla Joan Maragall obriran de 9h fins a les 20h, aproximadament.

Tot és a punt al nostre municipi per gaudir, un any més, dels actes que envolten la celebració de Sant Jordi. Les roses i els llibres seran un cop més els grans protagonistes de la Diada, al nostre municipi que aprofita aquesta data per acollir diferents activitats de caire cultural.

Tot plegat començarà el mateix dia de Sant Jordi al matí. Quan El Morell es desperti i comenci a muntar les seves parades al llarg de la Rambla Joan Maragall, els més petits faran camí cap a elles. Tant els alumnes de la Llar d’Infants com els del CEIP Ventura Gassol acudiran a la Rambla per a visitar les parades de Sant Jordi i, tot seguit, faran una visita guiada a la Biblioteca Municipal. Per la seva banda, L’Associació Cultural Sardanista del Morell repartirà coca amb xocolata davant de les oficines del Centre Cultural, al carrer de la Coma, per a tots els més menuts del poble.

També al matí, el grup de teatre de l’IES El Morell farà una representació al Teatre-Auditori, així com també es desenvoluparà una activitat de cant coral per part dels mateixos alumnes de l’institut. Cal destacar que aquesta activitat havia estat programada a l’agenda municipal per al dia 24, però finalment per motius de calendari, s’ha traslladat al mateix dia de Sant Jordi.

A més de roses i llibres, a les parades pot ser que hi trobeu una feina. De 10h a 14h, l’Oficina de Treball hi col·locarà una parada on es facilitarà informació general del funcionament de l’Oficina, dels serveis que aquesta ofereix (orientació laboral, tècniques de recerca de feina, recursos de formació, redacció currículums, acompanyament en itineraris d’inserció…), i de la documentació per donar-se d’alta a la Borsa. Per una altra banda, també es donarà informació del servei a gent que tingui negoci per tal que puguin comptar amb la nostra borsa de treball per cobrir les seves demandes de personal. L’Oficina de Treball del Morell és un projecte on l’Ajuntament, conjuntament amb el Consell Comarcal del Tarragonès, s’ha implicat activament amb la inserció d’aquelles persones en situació d’atur i col·lectius amb major vulnerabilitat.

A partir de les 17h, l’Associació Cultural Sardanista del Morell i la Cobla Reus Jove ompliran de música i dansa el Carrer de la Coma, tot amenitzant amb dos altres trets representatius de la cultura catalana en aquesta data tant nostrada: la cobla i la sardana. Tot seguit, es durà a terme al mateix espai l’entrega de premis del concurs de Sant Jordi organitzat per la Biblioteca Municipal del Morell. Les categories del concurs són les següents: dibuix infantil, construcció d’un drac reciclat, escriptura d’una llegenda original i fotogràfic. A més, cada participant s’emportarà un petit detall en reconeixement a la seva participació.

Però El Morell no posarà punt i final al Sant Jordi el dia 23. El proper divendres 27 a les 15:30h arribarà un acte convertit ja en tradició al Morell: el concurs de pastissos de Sant Jordi, amb pares i mares dels alumnes de la Llar d’Infants. Aquest concurs arriba enguany a la seva catorzena edició i premiarà el pastís més original, el més divertit i el més gustós, a més d’oferir un detall per a tots els participants.

La Llar d’Infants obre les portes

  • Aquest dissabte 21 d’abril se celebrarà la jornada de portes obertes de la Llar d’Infants Municipal.

  • Les preinscripcions es podran realitzar des del 7 fins el 18 de maig.

De 10h del matí fins a les 13h del migdia, la Llar d’Infants del Morell obrirà les seves portes per a totes aquelles famílies que hi estiguin interessades. Aquesta Llar municipal es defineix com coeducadora, oberta a l’entorn, plural, catalana, democràtica i no confessional. La línia pedagògica d’aquesta defensa que l’infant sigui un subjecte actiu capaç de confeccionar i crear el seu aprenentatge.

La Llar d’Infants del nostre municipi disposa de tres cursos dividits per edat, cadascun amb una xifra diferent de places. En primer lloc, un curs de l’aula de lactants, que compta amb 8 places disponibles, en segon lloc 2 aules de P1 que compten amb 13 places i, en tercer i darrer lloc, 3 aules de P2 que compten amb 20 places.

A més a més, la Llar disposa de diferents instal·lacions com són l’aula de plàstica, l’aula en família, la biblioteca, l’aula de llums, la de psicomotricitat o dos espais exteriors, entre d’altres. I no només això, sinó que la Llar també organitza activitats diverses que permeten una participació activa de les famílies a través de sortides i excursions, tallers, aules obertes i festes tradicionals, de les quals l’AMPA n’és un òrgan col·laborador directe.

Per als tres cursos, l’horari escolar del centre és sempre el mateix: de 9h a 12.15h i de 15h a 17h, tot i que també existeix la possibilitat d’un servei d’acollida de 8h a 9h del matí i de 17h a 18h de la tarda, segons demanda. A més, la Llar també compta amb l’hora de la fruita, en la qual s’ofereix una peça de fruita a tots aquells infants que no es queden a dinar a la llar, el servei de menjador i migdiada, i el servei de berenar.

Quan el nombre de sol·licituds és superior a l’oferta, els barems d’admissió que s’apliquen des de la Llar d’Infants es divideixen en generals i complementaris. Els generals són:

- Existència de germans matriculats al centre docent o pares que hi treballin (40 punts).

- Proximitat del domicili al centre o, si s’escau, proximitat del lloc de treball del pare, mare o tutor/a (20 punts).

- Renda anual de la unitat familiar (10 punts).

- Discapacitat de l’alumne, el pare, la mare o els germans (10 punts).

Quant a criteris complementaris, la Llar d’Infants té en compte:

- Condició legal de família nombrosa o monoparental (15 punts).

- Malaltia crònica de l’alumne/a que afecti el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic (10 punts).

Per a dur a terme la preinscripció, que es podrà realitzar a partir del proper 7 de maig fins el 18 del mateix mes, serà necessària la següent documentació: la sol·licitud de preinscripció, l’original i la fotocòpia del DNI de les persones sol·licitants, l’original i fotocòpia del llibre de família i de la TSI de l’infant, el certificat de convivència i tots aquells altres documents que acreditin els aspectes del sol·licitant a efectes d’aplicació del barem.

Per a més informació contacteu al correu electrònic de la Llar d’Infants a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé visiteu la seva pàgina web a: www.llarinfants.elmorell.cat.

Quan la Llar dels teus somnis es converteix en realitat

  • Aquest dissabte 14 s’ha materialitzat el projecte de cocreació “La Llar dels teus somnis” a la Llar d’Infants del Morell.
  • Organitzada des de l’AMPA de la Llar d’Infants, aquesta és la 3a edició d’aquesta iniciativa.

Amb l’objectiu que totes les famílies puguin aportar el seu gra de sorra en la millora de l’espai del centre educatiu, la Llar d’Infants del Morell ha culminat aquest dissabte el projecte “La Llar dels teus somnis”. Aquesta iniciativa és fruit d’un llarg i ampli treball comunicatiu entre la comunitat educativa i les famílies, que va començar el passat mes de febrer.

Aquest és el tercer any consecutiu en el què al nostre municipi es realitza “La Llar dels teus somnis”, la qual consisteix en tres fases diferents.

En primer lloc, es desenvolupa una pluja d’idees dels infants, famílies i educadors per a què cadascú faci una o diverses propostes de la Llar que desitja.

En segon lloc, s’escullen les propostes que més s'adeqüen a la línia educativa del centre i s’estudia com dur-les a la pràctica.

I en tercer i darrer lloc, arriba la materialització del projecte: fer el somni realitat. Durant una jornada de treball, la Llar d’Infants va restar oberta a totes aquelles famílies que volguessin participar a construir les propostes resultants.

Algunes de les propostes escollides per aquesta tercera edició han estat la construcció d’un hort al pati de la Llar, d’un panell d’experimentació imantat, d’un joc de pesca, o d’un joc de llums gegant que afavoreix l’experimentació dels més petits, entre d’altres.

 Des de la Llar d’Infants se’n destaca la voluntat d’aconseguir la millora de l’entorn dels usuaris, però també una major implicació de les famílies amb el centre educatiu. Somiar és gratis, però fer realitat els somnis dels infants del nostre municipi pot ser més fàcil del què ens pensem.

 Les propostes de la Llar d’Infants per aquest mes d’abril no finalitzen aquí. A més a més, en motiu de Sant Jordi, la Llar d’Infants celebrarà la Setmana Cultural. Del 23 al 27 d’abril es desenvoluparan un seguit d’activitats variades que van des dels conta-contes fins al teatre, passant per un concurs de pastissos o una visita dels bombers. 

Si esteu interessats a participar-hi, consulteu-ne la programació a continuació:

 

Xarxes Socials

 

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760