Descobreix la proposta guanyadora dels pressupostos participatius!

  • La sessió de retorn, on es farà pública la proposta o propostes escollides, serà dimarts 28 de gener a les 19 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament.
  • És la primera vegada que els morellencs han pogut triar a què es destina una part dels comptes municipals.

El nostre municipi ha iniciat aquest passat 2019 un canal efectiu de democràcia participativa a través dels pressupostos participatius, un mecanisme que “ha permès que morellencs i morellenques puguin triar, per primera vegada, on destinar una part dels nostres recursos municipals”, indica l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet.

Ara, a punt de finalitzar el procés, ha arribat el moment de conèixer quins són els resultats. Així, la sessió de retorn, oberta a tota la ciutadania i en el marc de la qual es farà pública la proposta o propostes escollides, serà dimarts 28 de gener a les 19 hores i a la sala d’actes de l’Ajuntament.

La iniciativa es va engegar al mes de novembre sota el lema “Al Morell, la teva opinió compta”, per tal que els morellencs poguessin decidir el projecte o projectes als quals es destinarien 50.000 euros del pressupost municipal del 2020. En total, es podia triar entre set propostes: l’eliminació de barreres arquitectòniques, l’arranjament de la zona verda al voltant del CAP, la creació d’un Kiss&Ride a l’escola, l’adequació d’un itinerari a peu segur fins al tanatori, l’actualització de la senyalització vertical del municipi, la instal·lació d’aparcabicis als equipaments municipals o l’arranjament de la plaça de la Fàbrica. La votació popular es va realitzar entre el 9 i el 20 de desembre, tant de forma presencial com online.

Humor i vellesa conflueixen a Un dia qualsevol, divendres al Teatre Auditori

  • La companyia Les Antonietes Teatre porta al nostre municipi una comèdia que no deixarà ningú indiferent.
  • El muntatge és la tercera proposta de la desena temporada teatral del nostre municipi.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ

Aquest divendres arriba al nostre municipi una altra de les cites destacades de la programació teatral hivern-primavera del Teatre Auditori. Així, després d’haver gaudit ja del darrer muntatge de Pepa Plana i de la proposta La gallina dels ous d’or de la companyia Zum-Zum Teatre, aquesta setmana pujaran a l’escenari cares ben conegudes del panorama artístic català amb Un dia qualsevol de Les Antonietes Teatre.

Annabel Castan, Imma Colomer, Pep Ferrer i Quimet Pla es posaran a la pell dels protagonistes d’aquesta comèdia, que té com a tema central la vellesa i les diferents formes d’afrontar-la. L’espectacle explica la història d’una dona de 77 anys, la Marta. O, com a mínim, així li han dit fins ara. Però ella sempre s’ha volgut dir Solange. Aprofitant que el seu marit s’acaba de morir i ha hagut de traslladar-se a la residència Bon Repòs, ha decidit canviar-se el nom. Solange és molt més elegant.

A la residència, hi coneixerà l’Ernest i el Mateu. Dos avis que malauradament s’han acostumat a avorrir-se i discutir passadís amunt, passadís avall. La influència de la Solange i les seves ganes de viure en l’apatia dels dos amics acabarà provocant un munt de situacions absurdes i divertides que complicaran la vida de la Rosa, la directora de la residència.

La funció és aquest divendres 24 de gener a les nou del vespre, i l’espectacle està recomanat per a majors de 12 anys. Les entrades anticipades costen 15 euros i es poden adquirir anticipadament al Centre Cultural del Morell, al carrer de la Coma 2, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores (excepte els divendres que hi hagi funció). Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla, a un preu de 18 euros, mentre que els menors de 29 anys les podran aconseguir, també a taquilla, al preu reduït de 12 euros.

Aquells que vulguin aconseguir dues invitacions poden provar sort a la pàgina de facebook de Ràdio Morell, que sorteja entrades per a totes les propostes de la programació del Teatre-Auditori.

La temporada teatral, que tot just ara comença, s’allargarà fins al 3 d’abril amb una desena d’espectacles de circ, teatre i música. I, com sempre, el punt final el posarà el PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del nostre poble, que enguany arriba a la sisena edició i que es realitzarà del 17 al 19 d’abril.

Un centenar de persones gaudeixen de La gallina dels ous d’or

  • El Teatre Auditori acull la primera representació familiar de la temporada.
  • La pròxima cita teatral és aquest divendres 24 de gener.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ

Pràcticament un centenar de persones van omplir, aquest dissabte a la tarda, la platea del Teatre Auditori del nostre municipi. Un públic que no va perdre l’oportunitat de gaudir de la primera proposta familiar de la programació d’hivern-primavera d’aquest equipament, que va anar a càrrec de la companyia Zum-Zum Teatre, amb la proposta La gallina dels ous d’or.

Un espectacle que tracta sobre el valor dels diners i l’avarícia i que, en definitiva, fa reflexionar sobre la pobresa, la riquesa o la generositat.

La representació va tenir lloc aquest dissabte 18 de gener a les set de la tarda, mentre que la pròxima cita serà el divendres vinent, 24 de gener, amb l’obra Un dia qualsevol de la companyia Les Antonietes Teatre.

La temporada teatral, que es va iniciar el 10 de gener, s’allargarà fins al 3 d’abril amb una desena d’espectacles de circ, teatre i música. I, com sempre, el punt final el posarà el PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del nostre poble, que enguany arriba a la sisena edició i que es realitzarà del 17 al 19 d’abril.

L’Ajuntament, al costat de l’Institut El Morell

  • L’institut fa públic un manifest en què el Consell Escolar explica els detalls de l’enquesta que es va realitzar als alumnes.
  • El consistori dona suport al centre morellenc després de les acusacions d’adoctrinament que ha rebut.

DESCARREGA EL MANIFEST

L’Ajuntament del Morell s’ha posicionat, aquest dijous, al costat de l’Institut El Morell, que al seu torn ha difós un comunicat per aclarir diverses qüestions relacionades amb les acusacions d’adoctrinament que ha rebut darrerament.

Un text que ha redactat el Consell Escolar del centre, que té representació de l’alumnat, professorat, PAS, equip directiu, AMPA i els ajuntaments implicats.

Tot es remunta a unes enquestes que el centre va realitzar el passat mes de novembre, a petició del Departament d’Educació, amb les quals un grup de recerca de la Universitat de Lleida (UdL) pretenia estudiar el nivell d’integració al nostre país dels alumnes d’origen estranger. Entre les preguntes, n’hi havia que es referien a l’afer independentista.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, Rosa Maria Sánchez, justifica que “l’estudi el realitza la UdL, finançat pel Ministeri d’Economia, i l’institut del nostre municipi és elegit des del Departament d’Educació per realitzar l’enquesta”. Així, “en cap cas el centre és responsable de l’enquesta ni de les preguntes que es formulen”, remarca.

Finalment, reivindica la gran tasca que realitza l’institut, que actualment té més de 500 alumnes, i que té el suport tant de l’Ajuntament del Morell com de la resta de consistoris implicats, com són el de La Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp i El Rourell.

   

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760