Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Notícies - Ajuntament del Morell

Els espectacles del PrimaverArt, als “Dijous d’estiu” i a la Festa Major d’estiu

  • La 6a Mostra d’arts escèniques a peu de carrer, que s’havia de celebrar els dies 17, 18 i 19 d’abril, es va suspendre amb motiu de la pandèmia de Covid-19.
  • La regidoria de Cultura ha apostat per reubicar totes les propostes del festival en les programacions d’estiu.

El Morell és un municipi que aposta per la cultura, i així ho demostra la seva alta activitat cultural al llarg de tot l’any. De fet, una de les seves cites més destacades és el PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer, que aquest 2020 hauria arribat a la seva 6a edició. La pandèmia del coronavirus, però, va fer que l’esdeveniment, previst pels dies 17, 18 i 19 d’abril, s’hagués de suspendre.

Malgrat això, la regidoria de Cultura ha reubicat tots els espectacles que s’havien de veure en el marc del festival dins de les programacions d’estiu del nostre municipi: els “Dijous d’estiu” i la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. “D’aquesta manera mantenim ferma la nostra aposta per la cultura i, a la vegada, contribuïm a fer que les diferents companyies artístiques, un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus, vagin recuperant el circuit d’actuacions i puguin tornar als escenaris”, indiquen les regidores, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas.

Dins dels “Dijous d’estiu”, el passat 2 de juliol ja es va poder veure el primer espectacle reprogramat del PrimaverArt, Límits de la companyia Fadunito, del qual van poder gaudir un centenar de persones. I la pròxima cita és dijous 16 de juliol, amb Áureo de la companyia UpArte, que tindrà lloc a les 22 hores a la plaça del PP1.

   

Ja en el marc de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, divendres 24 de juliol actuarà la companyia Javier Ariza amb Carman, i The Zebrass Marching Band ho farà dissabte 25 de juliol, igual que Puck Cinema Caravana i L’estrany viatge del Senyor Tonet.

La setmana següent, dijous 30 de juliol, arribarà Asteroid de la companyia Campi qui pugui, i dilluns 3 d’agost hi haurà doble proposta: la companyia Holoqué portarà fins al nostre municipi L’oníric món de dins, i la companyia Eléctrico 28 representarà Full House.

Altre cop en el cicle “Dijous d’estiu”, dijous 13 d’agost la companyia Vaques presentarà Ye Orbayu. I, finalment, dijous 3 de setembre també hi haurà dos muntatges: Escargots, de la companyia Slow Olou, i Cafuné, de la companyia Du’k’to.

Les entrades per a tots els espectacles són gratuïtes, però per qüestions d’aforament caldrà reservar-les prèviament per telèfon. El tràmit es pot fer de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores, al 977 84 21 76. Per últim, i amb cita prèvia, es podran recollir les entrades (màxim 4 per persona) a les oficines del Centre Cultural.

Cultura a la fresca per als “Dijous d’estiu”

  • Diversos espais del nostre municipi acolliran propostes culturals del 2 de juliol al 3 de setembre en la tercera edició del cicle.
  • La programació inclou espectacles de dansa, música, teatre, circ i cinema.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ

Aquest estiu serà atípic, després de tres mesos en estat d’alarma, però des del nostre municipi no volem deixar de gaudir de la cultura als carrers i places. És per això que la regidoria de Cultura i Festes ha preparat la tercera edició del cicle “Dijous d’estiu”. Una edició ampliada, ja que començarà el 2 de juliol i s’allargarà fins al 3 de setembre, i amb una gran varietat de propostes.

Així, als tradicionals espectacles que incloïa aquest cicle, com són el cinema a la fresca, les havaneres o la música al jardí de l’Ajuntament, enguany s’hi afegeixen cites s’haurien d’haver vist en el marc de la sisena edició del PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell. Amb la suspensió del festival per la crisi del coronavirus, algunes de les funcions de teatre, circ i dansa s’han reprogramat dins el cicle estiuenc del nostre poble.

“D’aquesta manera podrem gaudir d’espectacles de gran qualitat i alhora ajudar les companyies en un moment complicat, ja que la cultura ha estat un dels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19”, indiquen les regidores de Cultura i Festes del consistori, Mònica Casas i Maria Jesús Valldosera.

Per tal de respectar les mesures preventives referents a la Covid-19 i l’aforament limitat que s’estableixi en cada acte, les entrades seran gratuïtes però s’hauran de reservar per telèfon. La gestió es podrà realitzar trucant al 977 84 21 76, de 17 a 21 hores de dilluns a divendres. Un cop fet el tràmit i amb cita prèvia, es podran recollir les entrades a les oficines del Centre Cultural.

Les entrades es poden demanar 15 dies abans de cada espectacle, i se’n podran reservar un màxim de quatre per trucada. Així mateix, cal tenir en compte que hi haurà distanciament entre cadires i que, com a màxim, podran seure juntes fins a quatre persones.

L’Escola de Música obre preinscripcions del 22 al 30 de juny

  • Els tràmits es faran preferentment online, o presencialment amb cita prèvia.
  • El centre ha pres diverses mesures per adaptar-se a la situació post Covid-19.

Després d’un final de curs atípic a causa de l’emergència sanitària, l’Escola de Música Municipal El Morell, en coordinació amb la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament del Morell, es prepara per al curs 2020/2021 i obre les preinscripcions per a alumnes de nou ingrés entre el 22 i el 30 de juny. La gestió s’haurà de fer preferentment online, o presencialment amb cita prèvia.

Pel que fa a l’oferta formativa, el centre ha editat un llibret amb tota la informació que podeu consultar en aquest enllaç i al final de la notícia.

Entre les diferents opcions, destaca l’activitat de Música en família, adreçada a infants de 3 anys amb un acompanyant. Unes sessions en què la canalla descobreix com la música pot esdevenir un vehicle per a consolidar un vincle afectiu amb la família.

També hi ha diverses agrupacions obertes, com la Red Bek o Percusió Corporal, entre altres, en les quals es pot participar sense ser alumne de l’escola. A més, hi ha el pla formatiu tradicional i un grapat d’instruments entre els quals triar: flauta travessera, guitarra clàssica, piano, violí, viola, violoncel, gralla, timbal de gralles, percussió tradicional i moderna i bateria.

Val a dir que el centre ha pres diverses mesures per tal d’adaptar-se a la situació post Covid-19. Així, s’han anul·lat temporalment els cors Piula, Cuereta i Mallerenga, ja que agrupen molts infants; es desdoblen els cursos que sobrepassaven les ràdios proposades des del Departament d’Educació (sense incrementar línies); s’afegeixen 15 minuts entre classe i classe per a poder netejar i ventilar les aules i perquè l’alumnat no es trobi al passadís; s’han buscat espais alternatius per a fer classe i així poder garantir l’espai personal i, finalment, s’oferirien classes telemàtiques en cas que s’hagués de fer algun confinament temporal.

Per qualsevol qüestió, es pot contactar amb l’escola per telèfon, al 977 84 21 88, o per correu electrònic, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del centre, www.escolademusicaelmorell.com, o la seva pàgina de Facebook, www.facebook.com/escola.elmorell.

Torna la cultura amb òpera a la fresca

  • El nostre municipi s’uneix a la iniciativa “Liceu a la fresca”.
  • Dissabte 20 de juny es podrà veure Carmen, de Bizet, al Jardí de l’Ajuntament.

Després de la crisi sanitària —en la qual encara ens trobem immersos— i de totes les limitacions que s’han hagut d’aplicar a la vida diària de tota la ciutadania, des del nostre Ajuntament, i en concret des de la regidoria de Cultura i Festes, estem molt contents d’anunciar la primera activitat cultural post Covid-19. Així, el pròxim dissabte 20 de juny, a les 22 hores i al Jardí de l’Ajuntament, es podrà veure la coneguda òpera Carmen, de Bizet.

La funció s’emmarca en la iniciativa “Liceu a la fresca”, a la qual el nostre poble s’uneix per primera vegada, que pretén posar l'òpera a l'abast de la ciutadania mitjançant la projecció pública i d'accés gratuït a una pantalla de grans dimensions.

Tenint en compte la situació de pandèmia en què ens trobem, caldrà respectar les mesures preventives i l’aforament limitat que s’estableixi. Així, per aconseguir les entrades, que són gratuïtes, caldrà reservar-les trucant al 977 84 21 76 de dilluns a divendres i de 17 a 21 hores. Un cop reservades, i amb cita prèvia, es podran recollir al Centre Cultural.

Com a mesura de seguretat per evitar contagis, hi haurà distanciament entre cadires i, si assisteixes a l’activitat amb el teu nucli familiar, podreu seure junts fins a quatre persones. I en cas de quedar-vos sense entrada, us animem a seguir l’òpera des de casa vostra, ja que el Canal 33 també l’oferirà el mateix dia i a la mateixa hora.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760